SiolVrsta lačnih ljudi, ki stojijo v vrsti za klobaso z imenom bosna v salzburški restavraciji Balkan Grill, se nikoli ne ustavi. Prehod pod Stockhamerjevo hišo, ki povezuje Getreidegasse z Universitätsplatzom, diši po klobasah, masti in curryju.
BodiekoMnogi vsakodnevno delamo napake pri shranjevanju hrane. Odkrijte, katera živila ne sodijo v hladilnik in zakaj.
Siol"Psihologija gosta je izjemno pomembna, pa je na njej v gostinstvu premalo poudarka. Ta sposobnost, da 'prebereš' gosta, ko pride v restavracijo, da veš, kako moraš ravnati z njim, da bo zadovoljen, kje so njegove meje," je prepričan Jan Sinčič, vodja strežbe v koprski restavraciji Salicornia, ki mu je sloviti kulinarični vodnik za njegovo delo pripel posebno nagrado.
DeloVeč nas bo v tem boju, več bo možnosti, da se znova dokopljemo do miru.
AktivniGenialec si je vsak dan privoščil enak zajtrk, kateremu naj bi pripisoval bister um.
BodiekoOsvežujoča solata iz bulgurja z marelicami, pistacijami in meto je popoln poletni obrok za vse okuse.
BodiekoTradicionalni toskanski žajbljev fižol s česnom, rožmarinom in paradižnikovo mezgo je okusen, zdrav in hitro pripravljen obrok.
BodiekoAvokado z olivno mešanico in zelišči je poletna predjed, ki preseneti z okusom in preprostostjo priprave.
Svet24Sveže sadje in zelenjava sta temelj zdrave prehrane, a zdi se, da so cene povsod šle v nebo. Še posebej nas Slovence, ki radi poudarjamo domače in lokalno, zanima, ali plačujemo (veliko) več kot naši sosedje.