Siol
Vrsta lačnih ljudi, ki stojijo v vrsti za klobaso z imenom bosna v salzburški restavraciji Balkan Grill, se nikoli ne ustavi. Prehod pod Stockhamerjevo hišo, ki povezuje Getreidegasse z Universitätsplatzom, diši po klobasah, masti in curryju.
Bodieko
Mnogi vsakodnevno delamo napake pri shranjevanju hrane. Odkrijte, katera živila ne sodijo v hladilnik in zakaj.
Siol
"Psihologija gosta je izjemno pomembna, pa je na njej v gostinstvu premalo poudarka. Ta sposobnost, da 'prebereš' gosta, ko pride v restavracijo, da veš, kako moraš ravnati z njim, da bo zadovoljen, kje so njegove meje," je prepričan Jan Sinčič, vodja strežbe v koprski restavraciji Salicornia, ki mu je sloviti kulinarični vodnik za njegovo delo pripel posebno nagrado.
Delo
Več nas bo v tem boju, več bo možnosti, da se znova dokopljemo do miru.
Aktivni
Genialec si je vsak dan privoščil enak zajtrk, kateremu naj bi pripisoval bister um.
Bodieko
Osvežujoča solata iz bulgurja z marelicami, pistacijami in meto je popoln poletni obrok za vse okuse.
Bodieko
Tradicionalni toskanski žajbljev fižol s česnom, rožmarinom in paradižnikovo mezgo je okusen, zdrav in hitro pripravljen obrok.
Bodieko
Avokado z olivno mešanico in zelišči je poletna predjed, ki preseneti z okusom in preprostostjo priprave.
Svet24
Sveže sadje in zelenjava sta temelj zdrave prehrane, a zdi se, da so cene povsod šle v nebo. Še posebej nas Slovence, ki radi poudarjamo domače in lokalno, zanima, ali plačujemo (veliko) več kot naši sosedje.